sooty - онтологија

саѓав повеќе

саѓави
Вид збор: Придавка
Кој е полн со саѓи; кој е извалкан со саѓи.
Примери:
саѓав воздух

чабав повеќе

чабави
Вид збор: Придавка
Ветов, поцрнет, потемнет, покриен со саѓи, исчаден.