subscriber - онтологија

абонент повеќе

мн. абоненти
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се абонирал.
Употреба: Економија

претплатник повеќе

мн. претплатници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што платил претплата.
Примери:
Телефонскиот претплатник не е достапен!