alphabetic - онтологија

абецеден повеќе

абецедниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на абецеда.

азбучен повеќе

азбучниот
Вид збор: Придавка
Што е составен по редот на буквите во азбуката; што се однесува на азбука.