asexual - онтологија

асексуален повеќе

асексуалниот
Вид збор: Придавка
Без полови органи.
Употреба: Биологија
(за однос меѓу две лица) без секс

бесполов повеќе

бесполовиот
Вид збор: Придавка
Што е без одлика на пол.
Употреба: Биологија