basic - онтологија

абецеден повеќе

абецедниот
Вид збор: Придавка
елементарен, прв, основен

базичен повеќе

базичниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на базата.

основен повеќе

основни
Вид збор: Придавка
Што се извршува од основа, радикален.
Албански: qëndror

тематски повеќе

тематска
Вид збор: Придавка
основен
Употреба: Граматика