hey - онтологија

ај повеќе

Вид збор: Извик
Извик за повикување.

е повеќе

Вид збор: Извик
За чудење и за негодување.

еј повеќе

Вид збор: Извик
За повикување и привлекување внимание.
Употреба: Разговорно
За потсилување на исказот.
Употреба: Разговорно

иј повеќе

Вид збор: Извик
Ај, ама
Употреба: Разговорно