liturgy - онтологија

литургија повеќе

мн. литургии
Вид збор: Именка, женски род
Главна христијанска црковна богослужба.
Албански: liturgji
Употреба: Црковен термин
Црковна книга со литургиски текстови.
Албански: liturgji
Употреба: Религија , Црковен термин
Збир од хорски и солистички вокални композиции што се пеат на главната богослужба; музичко дело компонирано за таква прилика.
Албански: liturgji
Употреба: Музика и танц , Црковен термин

чинодејствие повеќе

мн. чинодејствија
Вид збор: Именка, среден род
голема црковна богослужба
Употреба: Религија