pardon - онтологија

аболира повеќе

аболираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Прекинува кривично гонење.
Употреба: Правда

пардонира повеќе

пардонираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Каже пардон и помоли за нешто.

помилува повеќе

помилуваат
Вид збор: Глагол, свршен
Прости или намали казна на осуден.
Албански: falje dënimi, amniston
Употреба: Правда

смилува повеќе

смилуваат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи да стане милостив.
Албански: bëj të mëshirshëm