subscription - онтологија

абонамент повеќе

мн. абонаменти
Вид збор: Именка, машки род
Претплата за производи или услуги.

абонација повеќе

мн. абонации
Вид збор: Именка, женски род
Претплата
Албански: abonim
Употреба: Економија

претплата повеќе

мн. претплати
Вид збор: Именка, женски род
Определена сума пари што се плаќа однапред за производи или услуги.
Албански: parapagesë
Употреба: Економија
Определена сума пари што се плаќа секој месец за добивање некаква услуга.
Албански: parapagesë
Употреба: Економија