а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

било-било

Вид збор: Сврзник
Ранг: 32010
За поврзување зборови или реченици приредени меѓу себе; повторен разделен сврзник, како алтернатива.
Англиски: either-or
Примери:
Било таа не пуштала, било тој се лутел.